BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 40 EUR

ZAKAJ JE MSM V PRAHU MINERAL LEPOTE?

Odlične lastnosti:

  • Metil-sulfonil-metan MSM Žveplo se nahaja v svežem sadju in predvsem zeleni zelenjavi ter v nekaterih algah. Za MSM lahko trdimo, da je del osnovne človekove prehrane, vendar z današnjo prehrano ne vnašamo dovolj naravnega žvepla, saj ne pojemo zadostnih količin svežega sadja in zelenjave, ter alg. MSM nastaja pri rastju alg v oceanih, kjer mikroskopski plankton sprošča žveplove spojine v morsko vodo, ki se hitro pretvorijo v hlape spojine žvepla, ki prehajajo v ozračje. MSM nato pade na zemljo z dežjem, kjer se zbira in koncentrira v rastlinah, ki so izpostavljene obilnemu deževju (skorja borovcev, divjih trav, aloe vera, lan, koruza, borovnice). Pridobljen je z ekstrakcijo iz teh rastlin in je na voljo v kristalih ter postane hrana in hranilo za vse zemeljske organizme.
  • Metil-sulfonil-metan (MSM) je nujen za sintezo kolagena, vezivnega tkiva v telesu: koža, lasje, nohti. Gradbene snovi – aminokisline, vežejo nase žveplo in imajo pomembno vlogo v ustvarjanju hormonov in encimov, ki regulirajo telesne aktivnosti.
  • Je oblika organskega žvepla, najbolj razširjen mineral v človeškem telesu in je eden ključnih snovi za naše zdravje, ki ga telo zlahka absorbira in uporabi za normalen potek številnih telesnih procesov.

Učinki MSM

Če nam MSM-ja primanjkuje, lahko to vidimo po naslednjih simptomih: brazgotine, gube, poškodovana koža. Telesnim celicam omogoča, da ne bi postale trde – neprožne, mehča tkivo in mu zato rečemo »mineral lepote oziroma pomlajevanja«. Membrane celic naredi prepustne za vodo in hranila, ki lahko na ta način svobodno prispejo v celice, prav tako pa omogoča, da se iz celic izločajo toksini. Zaradi tako pomembne vloge žvepla pri zdravju naših telesnih funkcij, so bile narejene mnoge raziskave, ki so pokazale, da lahko dopolnila z MSM pomagajo pri vsakodnevnem delovanju telesa.

Zelo pomembno je dejstvo, da nastopata MSM in vitamin C v telesu navadno skupaj. V telesu zagotavlja fleksibilno vez med celicami.

Uživanje MSM-ja lahko povzroči hitrejšo rast nohtov in las. Lasje bodo ob rednem uživanju tudi debelejši in bolj zdravi. Zanimivo je, da vsebujejo nohti na prstih rok veliko več žvepla, kot katerikoli drug človeški organ.
Za žveplo pravijo, da učinkuje kot “notranja kozmetika”, saj je nujno za gradnjo podpornega tkiva v koži, ki ga ta potrebuje, da bi bila čvrsta, mehka in prožna. Če kožno tkivo oslabi, nastajajo gube. Dobrodejno deluje tudi na brazgotinasto tkivo, ki potem postane mehkejše in manj vidno. Ob procesu hujšanja pa je nujen, če ne želimo dobiti povešene in upadle kože.

Priporočena uporaba

MSM je lepotni mineral, ki zagotavlja najboljši začetek dneva, napolni te z energijo; ter je najboljša anti-aging terapija. Zaužije se ga zvrhano jušno žlico, 3-6g na tešče, s čim več vode, vsaj 4 dcl in obvezno z dodatkom C-vitamina.