BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 40 EUR

MACA

Maca – učinki

Že več tisočletij jo domačini uporabljajo v vsakdanji perujski kuhinji in jo zelo cenijo kot hranljivo in krepčilno živilo, ki jo dodajajo k prehrani za moč, vzdržljivost, radoživost in plodnost, saj naj bi povečevala spolno moč in vzdržljivost. Danes so tudi znanstvene raziskave potrdile delovanje rastline, ki podpira človekovo telesno in duhovno moč in vzdržljivost in pomaga vzdrževati mentalno in fizično ravnovesje, ohranja plodnost in življenjsko silo, vitalnost.

Uživanje mace lahko načeloma poveča spolno močspolno slo in plodnost; pri moških se lahko zveča število , hitrost gibljivosti in tudi volumen spermijevpri ženskah pa se lahko izboljša urejenost menstrualnega ciklusa, simptomi pms in menopavze, kot so navali vročičnosti, izsušenost vagine, nihanja razpoloženja pa so lahko zmanjšana ali odpravljena.

Maca gomolj

Maca vsebuje snovi, ki lahko delujejo podobno kot hormoni in lahko vplivajo na ustrezno raven estrogena, progestina oziroma testosterona v krvi in s tem pripomorejo k boljšemu počutju, uravnani prebavi in k izločanju toksinov.

Opozorilo

Prvih nekaj dni je najbolje zaužiti pol čajne žličke mace, da organizmu tako omogočimo spoznati njene učinkovine. Vsako človeško telo je edinstveno in se drugače odziva. Postopno preidemo na priporočeno količino. Sami pri sebi preizkusite, kakšna količina mace je potrebna, glede na spol, težo in potrebe organizma, da se povečajo pozitivni učinki, a priporočene doze ne presegajte. Učinki se navadno pokažejo že po 2-3 tednih uživanja, nekateri jih občutijo že po nekaj dnevih. Dejstvo je, da maca, ne glede na količino, nima nikakršnih stranskih učinkov.
Priporoča se jutranje uživanje mace, saj pri posameznikih zvečer lahko poviša energijo organizma in s tem moti spanec. Lahko se uživa sočasno s kateri koli zdraviloma ali drugim prehranskim dopolnilom.

Priporočena uporaba

Dnevno lahko zaužijemo 2-3 zvrhane čajne žličke mace v prahu (3-5g) in jo dobro pomešamo s sokom, jogurtom, žitaricami, sadnimi solatami ali kjerkoli v napitek po lastnem okusu. Maca se lahko uživa sveža, v prahu, v gelu, v obliki kapsul ali tablet. Nekateri maco prah dodajajo tudi izdelkom kot je čokolada, kolači, juham in podobno.