
Surovi rožiči so slajši kot čokolada, tako da v pecivo sploh ne potrebujemo dodati sladkorjev, sladkih sirupov ali medu. Skupaj s surovim kakavovim maslom dajejo neustavljivo kombinacijo čokoladnega učinka, hkrati pa polno hranilnih snovi.
Sestavine:
- 100g organskih mandljev (neobvezno)
- 80g konopljinih semen
- 120g kakavovega masla
- 40g ekološkega kokosovega masla
- 80g surovega ekološkega praška rožičev
- 40g ekološko vijolične oz. škrlatne koruze
- 50g goji jagode
- 1 žlička ekološke chlorelle (neobvezno)
- 50g yacon korena, sesekljan s škarjami (neobvezno)
Priprava:
- V kavnem mlinčku zmeljemo mandlje in konopljina semena.
- Na nizki temperaturi stopimo kakavovo in kokosovo maslo. Najbolje v skledi nad loncem z vročo vodo.
- Zmešamo škrlatno koruzo, rožičev prašek, goji jagode, korenine yacon in chlorello z zdrobljenimi semeni in oreščki.
- Nato v mešanico dodamo stopljeno masla in dobro premešamo.
- Prelijemo v manjše modelčke, najboljši so iz silikona (tisti za muffine), jih ohladimo v hladilniku in nato postrežemo.
Naj vam tekne