BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 40 EUR

BODIMO ODPRTI ZA SPREMEMBE

Kako uporabljate svojo intuicijo? Zaradi poplave vsakodnevnih informacij, ki jih prejemamo iz okolice, je smotrno upoštevati lastno intuicijo. Vse kar zaznamo, z lastno intuicijo lahko zelo elegantno ločujemo na tisto, kar je za nas dobro, uporabno, smiselno od tega, kar je neiskreno ali  ovito v maske sprenevedanja. S pomočjo intuicije skozi poplavo informacije lahko izluščimo tiste, ki so z nami v sozvočju.

Kadar smo z nečim uglašeni, dvignemo nivo vibracijskega polja in hkrati s tem se spreminja tudi naša zavest. Zelo lahkotno bomo postali bolj občutljivi na energije, ki nas obdajajo in ločevali dobre občutke od neprijetnih. Kmalu se bo začel spreminjati tudi zorni kot gledanja na stvari. S prepoznavanjem in s sprejemanjem vsega, kar nas obdaja bo naše delovanje ena sama akcija in nivo življenjske energije se bo dvignil. Reakcije, sodbe in ocenjevanja bodo stvar preteklosti, postali bomo bolj srčni, ljubeznivejši in bolj umirjeni na vsakem koraku.

Smo več kot le fizično telo, a je prav, da se prav njemu z vso zavzetostjo zelo posvetimo, kajti ravno skozi naše fizično telo bomo dosegli dvig naše zavesti. Pomembno je vedeti kaj vnašamo v in na naše telo, se veliko gibati, ga znati sproščati in ga veliko predihavati na svežem zraku. Trudimo se dihati bolj zavestno, počasneje. Hitreje ko dihamo, večji je naš stres in s tem si krajšamo svoje življenje. Dih je naša prana – življenjska energija.

Ozavestimo svoje telo, začutimo njegovo vibracijo in prepoznajmo lepoto fizičnega fenomena, v katerem preživljamo to čudovito življenjsko izkušnjo. Vse okoli nas naj bi zaznavali skozi srce. Ko doživljamo vse občutke skozi srce, zgradimo povezavo tudi z našim umom skozi zavest in pričeli bomo vibrirati na višji dimenziji. Postanimo bolj čuječni in srečnejši. Ko smo čuječni, smo zavestno prisotni v življenju tega trenutka, v ne ocenjujoči drži, kar nam nudi notranji mir, sproščenost, ljubečo prisotnost, občutek varnosti, umirjeno radost, stik s seboj in življenjem, ki ga zaznavamo z vsemi čuti. Posledica je sreča in neomajna radosti.

Polno ozavestimo, spoštujmo in poslušajmo svoje občutke. Meditirajmo! Spoštujmo sebe, soljudi, vsa živa bitja in naš planet!

Intuicija

Dejstvo je, da smo kot današnja »razvita« civilizacija zelo zašli. Onesnaženost naše pitne vode in morij je dosegla zelo kritično mejo. Sevanje v zraku in v oceanih je velik problem, ki ga večina še ne dojame. Zemlja je zastrupljena, ni več kolobarjenja, umetno gnojena, uporabljamo gensko spremenjena semena, škropiva, pesticide in druge umetne dodatke, ki onemogočajo, da bi jedli zdravo polnovredno hranljivo hrano.

Ravno zdrava prehrana je pogoj za dvig zavesti. Človek je v zadnjem stoletju pospešeno uničeval Zemljo, povzročil izumiranje številnih živalskih vrst, ki so zelo pomembne za naš ekosistem (npr. čebele).

Imamo možnost za spremembe. Začnimo pri sebi. Bodimo hvaležni naravi, cenimo in prepoznajmo njen trud, da nas hrani s svojimi plodovi, bodimo sočutni do vseh bitij in prispevali bomo ustvariti boljši jutri.

Kje začeti? Osvestimo se kaj je za nas zdrava prehrana!

V današnjem svetu, v katerem je ekološko pridelana hrana, aktiven življenjski slog na prostem in čisto okolje – voda, zrak, zemlja – prej izjema kot pravilo, ko imamo v vsaki trgovini z živili na voljo ogromno izbiro industrijsko pridelane, predelane in pripravljene hrane, pride v telo marsikaj, kar v njem preprosto nima česa iskati. S starostjo tako postaja organizem vse bolj zapackan in zato vse slabše deluje. Prisotnost toksinov v telesu torej avtomatično in povsem brez potrebe vodi do različnih težav. Kadar je imunski sistem telesa močan in organi izločanja (koža, ledvice in črevesje) optimalno delujejo, telo samo zavrne strupene snovi. Včasih pa telo iz različnih vzrokov ne zmore odstraniti strupov, saj telesno izločanje ne dohaja vnos strupov v organizem in ne nadzorovanje teh procesov zlahka spodkoplje zdravje, oslabi telesne organe in sproži celo vrsto obolenj.

Da vam bo organizem dobro služil in da boste tudi z leti ohranili vitalnost, je priporočljivo, da telo od časa do časa prečistite. Raziskave kažejo, da lahko nekateri splošno prisotni okoljski toksini, ki smo jim v današnjih časih izpostavljeni na vsakem koraku, negativno vplivajo na organizem in s tem povečujejo tveganje neplodnosti, dovzetnost za različne bolezni. Povsem jasno je, da smo danes zastrupljeni praktično vsi z različnimi kemikalijami, pesticidi, inhalacijskimi sredstvi, težkimi kovinami, izpušnimi plini, žarčenji…in da se zaradi trajne izpostavljenosti z njimi zastrupljamo še kar naprej.

Razstrupljanje nevtralizira strupe in jih odstrani iz telesa, kar pripomore k učinkovitemu delovanju organov izločanja (koža, črevesje, ledvice, jetra in pljuča). Dobro delujoči telesni procesi  so ključ celostnega zdravja in nujni za rast in razvoj vsakega posameznika.

Organska hrana

Ključni dejavniki za trajno razstrupljanje so zdrava in polnovredna prehranaustrezna hidracija s prečiščeno vodo (popijte vsaj 0,5l čiste vode že zjutraj na tešče, ki bo odplavila strupe iz telesa), uživanje super živil kot dopolnilo z encimi, antioksidanti, vitamini in minerali, maščobnimi kislinami, aminokislinami, izogibajte se stresu s sproščanjem in meditacijo ter redno telovadite.

Vsekakor je temeljito razstrupljanje telesa priporočljivo narediti dvakrat letno, jeseni in spomladi in  dobro si je beležiti tudi svojo telesno težo, pulz, krvni tlak in si pisati dnevnik.

Pravilno razstrupljanje telesa pomeni ubrano skrbeti za vse telesne procese. Skrb za vranico in želodec poveča in podpira delovanje prebave, nato pri izločanju prevzamejo funkcijo pljuča, kolon, limfni sistem in koža in nazadnje čistijo telesne strupe še ledvica in jetra, ki sklenejo razstrupljevalni krog.

Uravnotežena prehrana je organskega izvorabogata z zelenjavo in sadjem, žitaricami, lahkimi beljakovinami, oreščki z manj sladkorja ter pravo količino naravnih maščob, kar upočasni vsrkanje hrane v prebavilih. Počasnejša presnova zavre izločanje sladkorja v krvni obtok ter stabilizira ravni sladkorja in inzulina, zaradi česar človek ne občuti tako močne lakote. Vaše telo bo naravne maščobe, ki jih boste zaužili, uporabilo za energijo, namesto da bi se zanašalo na ves tisti sladkor iz ogljikovih hidratov, zato vam ne bo treba pojesti toliko hrane.

Kje začeti? Osvestimo se kaj je za nas zdrava prehrana!

metta Irena