Eko-sol enovice
Tel.: 031 576 576 | E-mail: trgovina@ekosol.si
Košarica (0) 0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

section

Zakisano telo? Preveri kako do kislinsko-bazičnega ravnovesja

Kisla in bazična hrana - zakisano telo Kisla in bazična hrana

Kislinsko-bazično ravnovesje se ne doseže brez vnosa zadostne količine hrane, ki na telo učinkuje alkalno, bazično. Dnevno naj bi zaužili 80% bazičnih hranil in le 20% hranil, ki imajo na telo po zaužitju kisel učinek (zakisano telo). Prava hranila v pravem pomenu besede na naše telo delujejo bazično. Sem štejemo nepredelana živila, živo hrano, z visoko vsebnostjo encimov, vitaminov in mineralov, ki imajo sposobnost nevtralizacije kislin. Vsa predelana živila vedno na naše telo delujejo kislo.

Z dolgoletnim raziskovanjem je dr. R.O. Young odkril nov pristop pod imenom Nova biologija (The new biology), katera hrana je dejansko bazična, kako vpliva na naše telo in pomagal številnim bolnikom do zdravja. Do sedaj so bile vse tabele živil in hranil oblikovane glede na njihovo potencialno kislinsko obremenitev ledvic (PRAL), ki upošteva le vsebnost beljakovin in mineralov v določenem živilu. Določi se z žarjenjem živila in določitvijo pH-ja ostanka po žarjenju. To je znanstveni pristop, ki temelji na preprosti formuli, izračunani po ugotovitvi dr. Thomas Remerja.

PRAL: IZRAČUN KISLO / ALKALNO 
Formula Pral = 0,49 x protein (g) + 0,037 x fosfor (mg) - 0,021 x kalij (mg) - 0,026 x magnezij (mg) - 0,013 x kalcij (mg)

Tabele dr. Younga pa upoštevajo tudi vsebnost sladkorjev, ki ni zajeta pri žarjenju in izračunu PRAL vrednosti, vendar sladkor bistveno spremeni sliko in močno prispeva h kislosti živila. Njegove tabele temeljijo na učinkih, ki ji ima neko živilo po zaužitju. Tako ima na primer suho sadje zaradi velike količine sladkorja kisel učinek na telo, čeprav pri tem ne gre zanemariti njegove visoke hranilne vrednosti, njegova PRAL vrednost pa kaže, kot da je to živilo z največjim bazičnim učinkom.

Bazična prehrana je čudovita rešitev za ohranjanje optimalnega zdravja.

Naša telesa so bili zasnovana, da so zdrava, vitka in energična. Imeli naj bi gladko, voljno kožo in hiter, osredotočen um. Namesto tega smo večinoma prekomerno težki, utrujeni in počasni. Zakaj?

Bazična prehrana je rešitev, saj preprosto povedano, je preveč zakisano telo edini vzrok vseh bolezni, kar je izpopolnila Nova Biologija, dr. Younga.

Stara biologija temelji na delu Louis Pasteur-ja v poznih 1800 in izhaja iz ideje, da bolezen prihaja iz bacilov, virusov, klic, ki napadejo telo od zunaj. Dr. Young je ugotovil, kadar je telo v popolnem bazičnem ravnovesju, mikrobi predstavljajo le oporo organizmu.

Naše telo predstavlja 75% telesnih tekočin. Pomislite, kako pomembno je ohranjanje celovitosti notranjih tekočin v telesu, v katerih dnevno "plavamo". Predstavljajte si, da vaše celice in organski sistemi skozi tekočine prevažajo hrano in odstranjujejo odpadke. Zdaj pa si predstavljajte, da namesto čistega zraka, kvalitetne vode in prave hrane, dihamo onesnažen zrak, pijemo onesnaženo vodo, pijemo slabo tekočino in jemo napačno vrsto hrane, jemo preveč in tako ustvarjamo kislo pH okolje, ki ogroža zdravje naših celic in organskih sistemov. Naše telo močno kisajo mleko in mlečni izdelki, živalski proizvodi in sladkor, takšna hrane se naše telo želi čim prej znebiti, ta hrana se enostavno ne more v celoti prebaviti in odvečna hrana se začne razkrajati, gniti, enostavno se pokvari in ni več užitna. Odpadki so strupene kisline in kemikalije, ki želijo razgraditi hrano na poti navzdol po prebavnem sistemu in pri tem ustvarjajo še več kislih stranskih proizvodov, ki spreminja optimalno alkalnost pH telesnih tekočin.

Naše telo dnevno zastrupljamo, onesnažujemo, kadimo, pijemo alkohol, prekomerno uživamo hrano, uživamo nepravilno hrano, ki tvori kisline, ki ogrožajo ravnotežje naših notranjih alkalnih tekočin. Kri je 80% bazična.

Nekateri od nas imajo organe, ki komaj podpirajo njihovo življenje, vendar se nekako uspejo boriti iz dneva v dan, a ustvarjajo vedno več neravnovesja, dokler ni neizogibno in nastopi nesreča, kronična bolezen in telo se sooča z simptomi, ki ga izčrpajo, so močno moteči, prinašajo v naše življenje veliko neugodja, bolečin, zmede in strahu.

Preveri recept za Zeleno bombo zdravja Preveri recept za Zeleno bombo zdravja

Raven pH (merjenje kislinsko-alkalnega ravnovesja) naših notranjih tekočin vpliva na vse celice v našem telesu. Kakršnokoli razširjeno neravnovesje kislin ni dobro za naše telo na dolgi rok. Dejansko je celoten metaboličen proces odvisen od uravnoteženega notranjega alkalnega okolja. Kronično preveč kisel pH razjeda telesna tkiva, počasi zmeša našo kri, ki potuje po 60.000 kilometrih ven in arterij, ki nič več kvalitetno ne hrani naših celic in ne more učinkovito odnašati strupov iz telesa. Če ne prekinemo zakisanosti se bodo na koncu prekinile vse celične aktivnosti in funkcije, od bitja našega srca in živčne aktivnosti naših možganov. Na kratko, preveč zakisanosti močno posega v življenje samo in vodi do vseh bolezni!

Kdaj vemo, da smo preveč zakisani?

Maščobe

Uživanje preveč maščob in predvsem nezdravih maščob predstavlja problem, ki vodi v zakisanost telesa, zato pijmo zelene sokove, smoothie-je. Maščoba dejansko preveč zakisa telo. Telo ustvarja maščobne celice za prevoz kislin stran od vitalnih organov, zato da ne bi kisline dobesedno zadušile organov do smrti. Maščoba je zavarovanje življenja! Preveč maščobe v telesu predstavlja alarm! Maščoba je pravzaprav odziv telesa na zaskrbljujoče preveč kislo stanje. Torej vzdrževanje optimalne telesne teže pomeni zdravje. Načrtujmo naše zdravje, pijmo zeleno, jejmo bazično prehrano in pijmo alkalno vodo.

Bazična prehrana

Kadar se ozremo skozi spekter zdravja, kvasovke in glive, ki se nahajajo v preveč kislem telesu in se hranijo s svojimi prekislimi hranili hkrati zmanjšujejo kemično in mehansko absorpcijo vsega, kar jeste za več kot 50%. To povzroča, da postaja veliko ljudi bodisi presuhih ali s prekomerno telesno težo in oboje nikakor ni zdravo. Jejmo in pijmo bazično in ohranjajmo zdravo telesno težo.

Naše telo brez beljakovin ne more zgraditi nova tkiva ali proizvajati encime, hormone ali na stotine drugih kemičnih sestavin, potrebnih za celično energijo in delovanja organov. Utrujenost, bolezni in spremembe v telesni teži so le posledice. Presuha oseba lahko na začetku celo izgubi nekaj teže, ko začne slediti zdravju z alkalno prehrano, vendar ko se njihovo telo kemično stabilizira, normalizira, bodo začeli pridobivati idealno težo. Zdravi organi niso pretežki ali prelahki. Zdravo telo naravno vzdržuje svojo idealno težo. Vsak lahko obnovi svoje zdravje, ravnovesje in harmonijo telesa s pH alkalnimi hranili in prehranskimi dopolnili. Kot alkaliziranje in oksigenacija začne potekati, telo naravno začne iskati svojo idealno telesno težo.

Alergije pomenijo prekisanost organizma

Simptomi alergij se pojavijo, kadar so tkiva v preveč kislem okolju, kjer je telesu odvzet kisik in poleg tega tudi absorpcija neprebavljenih proteinov bistveno prispeva nastanku alergij. Prebavni sistem je oslabljen, kar preprečuje popolno razgradnjo beljakovin na aminokisline, kar pogosto povzroča alergije na hrano. Že samo s tem lahko povzročimo širok spekter hudih alergijskih reakcij. Z bazično hrano, organskimi zelenimi napitki, obogateni s klorofilom, kvalitetno živo vodo in telesno vadbo, bodo te alergije začeli popuščati. Vse to telesu nudi hranila bogata z bazičnimi elementi, bogata s kisikom in pomaga uravnotežiti pogoje, da ne postanemo preobčutljivi.

Utrujenost zaradi prekisle prehrane

Utrujenost je verjetno glavni simptom, ki ga telo trpi zaradi preveč kisle prehrane. Toksini, ki nastanejo v kislem telesu, zmanjšajo absorpcijo beljakovin in mineralov, kar slabi sposobnost telesa za proizvodnjo encimov in hormonov. To ovira tudi obnovo celic in drugih sestavnih delov za proizvodnjo energije. Posledica je utrujenost, slaba vzdržljivost, nezmožnost povečanja mišičnega tonusa in splošna oslabelost. Energični in vitalni bomo postali le z uživanjem zelenih napitkov in pitjem žive ali ionizirane vode.

Alkalne vode in ionizatorji

Najbolj pomembna stvar je hidriranje telesa z alkalno vodo. Tako kot na zemlji, na katerem živimo, so tudi naša telesa zgrajena iz 70% vode. Danes večina ljudi ne zazna občutka žeje, temveč predvideva, da so lačni in telesa tako v večini primerov jokajo za vodo. Prehranjevanje z veliko kislimi živili, kot so meso in mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki, zrna, sladko sadje in kruh povzroča preveč kislih odpadkov naših telesih. Ko kislinski odpadki vstopijo naš krvni obtok, bo naš organizem skušal te odpadke sčistiti skozi pljuča ali ledvice. Kadar je v telesu preveč odpadkov, ki naj bi jih telo obravnavalo, se le ti deponirajo v različnih organskih sistemih, kot so srce, trebušna slinavka, jetra, debelo črevo in na drugih lokacijah. Proces odstranjevanja kislih odpadkov se imenuje "proces staranja". Za upočasnitev in obrnitev tega procesa je potrebno začeti z odstranjevanjem prekomerne zakisanosti krvi in tkiv, torej tudi količine alkalne vode v prehrani. Alkalna voda ima pH med 9 in 11, ter bo nevtralizira škodljive odpadke shranjenih, nakopičenih kislin in jih nežno odstranjevala iz naših tkiv. Najboljša alkalna voda prihaja iz žive vode ali vode ionizatorjev.

Bazična hrana Bazična hrana

V bazični prehrani lahko enostavno vsi uživamo

Ali ste zaužili dobili dovolj bazičnih živil v svoji prehrani?

Vaše zdravje je odvisno od alkalnega okolja, ki ga ustvarijo hranila kot so paradižnik, avokado in zelena zelenjava ... presenetljivo optimalno ravnotežje 80/20, kar uspešno ureja in nadzira kislinsko stanje našega organizma. Alkalna kemija pomeni optimalno ravnovesje našega telesa s preprostimi spremembami v prehrani, kar lahko povzroči izgubo teže , pridobitev optimalne telesne teže, povečano vzdržljivost in moč, močnejši imunski sistem in večji občutek dobrega počutja.

Kako nas je lahko tako zaneslo iz ravnotežja - zakisano telo?

Za nami so leta družbenih sprememb, na milijone porabljenih sredstev za trženje, velik tehnološki napredek. Naše življenje je neprestana dirka in trenutno se soočamo z več prehranskimi zdravstvenimi izzivi kot kdajkoli prej. Ni naključje, da je hitro rastoče število raka, bolezni srca in ožilja ter sladkorne bolezni v skoraj točni korelaciji s porastom porabe živil, ki tvorijo kisline, kot so sladkorji, nasičene maščobe in bel kruh. Hkrati pa se je naša poraba sveže zelenjave in esencialnih maščobnih kislin močno zmanjšala in ustvarila lažno pot udobja generacijam zasvojenim s sladkimi dobrotami.

Postati bazičen s preprosto in zdravo prehrano

To ni tako težko ali tehnično, kot se mogoče sliši. Ko govorimo o alkalni oziroma bazični prehrani mislimo na uživanje bazične hrane in pijače, ki imajo alkalni učinek na telo. Ta učinek temelji na ostanku pepela, ki ostane po porabi naših živil. Nekatera živila pustijo kisel pepel, druge pa pustijo alkalni pepel. Torej pomembno za nas je zapomniti si, katera živila delujejo na naše telo bazično. Večina od nas bi si morala prizadevati, da bi jedli 75-80% alkalne hrane in največ 20-25% živil , ki naše telo kisajo.

Ta vnos je bil označen z bazično prehranjevanje, razstrupljanje, dne 10. 3. 2016
Vnos je objavil/a Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →

Priporočamo:

Dodaj komentar