Eko-sol enovice
Tel.: 031 576 576 | E-mail: trgovina@ekosol.si
Košarica (0) 0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

section

Tart s čokoladnim pudingom, kokosovo smetano & goji jagodami

Tart s čokoladnim pudingom, kokosovo smetano & goji jagodami Tart s čokoladnim pudingom, kokosovo smetano & goji jagodami

Sestavine:
Osnova:

  • 1 skodelica orehov
  • 1 skodelica datljev

Čokoladni puding:

  • 1 avokado
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 žlici kokosovega nektarja ali dateljeve paste
  • 2 žlici kakava v prahu ali pest celih kakavovih zrn
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec himalajske soli
  • 1/4 skodelice mleka, po potrebi

Dekoracija:

  • kokosova smetana
  • goji jagode
  • kokosovi kosmiči
  • kakavova peresa

Priprava:

  1. Najprej začnemo z osnovo, v blenderju zmiksamo orehe in postopno dodajamo dateljne do mere, da se sestavini sprimeta v maso.
  2. Maso razporedite v okrogel model premera približno 8 cm in postavite v hladilnik.
  3. Vse sestavine za čokoladni puding zmešajte v blenderju dokler zmes ni gladka in gosta.
  4. Zmes enakomerno razporedite na ohlajeno osnovo in ponovno ohladite.
  5. Na ohlajeno osnovo s čokoladnim pudingom razporedite še novo plast s kokosovo smetano in čez noč postavite v hladilnik. Okrasite z goji jagodami, kokosovimi kosmiči in kakavovimi peresi.

Dober tek!

Kokosovo olje

Kokosovo olje je eno redkih olj, ki ostane stabilno pri pregrevanju in ne prihaja do tvorbe škodljivih trans-maščobnih kislin. Vsakršna skrb o škodljivosti kokosovega olja je popolnoma odveč. Seveda je dobro vedeti, da vse nasičene maščobne kisline le niso dobre za naše harmonično telesno zdravje. Dobro je zavestno razlikovati med nasičenimi maščobnimi kislinami v pomfriju, čipsu in med nasičenimi maščobnimi kislinami v zdravi naravni prehrani, saj sta si ti dve maščobi popolnoma različni. Opustite prvo in uživajte v drugem. Pomembno je vedeti, da pri kupovanju kokosovega olja veste, da je olje deviško ali ekstra deviško brez kakršnih koli toplotnih obdelav z visokimi temperaturami ali kemikalijami.

Uporaba kokosovega olja

Kokosovo olje lahko uporabljamo na številnih področjih:
V prehrani ga uporabljamo pri kuhanju, peki, cvrtju, je okusna sestavina azijskih jedi, lahko pa se uživa tudi samo; dodajamo ga lahko sladicam, smoothie-jem, namazom in omakam. Ima čudovit, nežen in prijeten okus, je zelo lahko prebavljivo. Najdemo ga tudi v kvalitetnih pekovskih živilih in čokoladi. Uživanje kokosovega olja izboljša absorpcijo kalcija, magnezija in vseh vitaminov. Kokosovo olje zmanjšuje občutek lakote in napade lakote, je nizko kalorično in pospešuje izgorevanje kalorij. Lahko se ga uporablja za vzdržljivost, zato se svetuje uporaba športnikom. Kokosovo olje daje jedem specifičen naravno sladek okus in nevsiljivo očara še tako zahtevnega gurmana.
Olje, ki je tako polno vitaminov, se hvaležno koristi tudi v kozmetični industriji. Odlično se uporablja kot krema za kožo, ker jo vlaži in deluje protivnetno; dodajajo ga v kreme anti-age za nego kože in las. Pozitivne učinkovine kokosovega olja ohranjajo kožo močno in prožno, zato blagodejno vplivajo proti nastanku nezaželenih gubic, starostnih peg in drugih madežev, ki so bodisi posledica staranja ali prekomerne izpostavljenosti soncu v neprimernih urah. Primeren je za vse tipe kože, še posebno suhe, zahtevne, zrele ali poškodovane. Olje je več kot idealno za masažo in masažne terapije. Naši lasje tudi potrebujejo hranila, ki se skrivajo v kokosovem olju. Proteini v olju so idealni za nego poškodovanih, suhih las in delujejo kot balzam. Vtremo si ga za pol ure v lasišče, ga vanj nežno zmasiramo nato šamponiramo in dobro speremo. Lasje so po uporabi nežni, voljni in lesketajoči; torej dobrodejno vpliva tudi na lasišče in pripomore k odstranjevanju prhljaja. Kokosovo olje je priljubljeno tudi pri lastnikih živali kot zaščita pred klopi in mrčesom.

Ta vnos je bil označen z kakavova peresa, kokosovi kosmiči, kokosovo olje, goji jagode, sladice, kakav, recepti, dne 18. 2. 2016
Vnos je objavil/a Admin.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →

Priporočamo:

Dodaj komentar